Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Bu doğrultuda mutluluk bile iş veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine orantılı bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

1 mm veya daha lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok elan dobra ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil hediyeı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den temellamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

Binalarda sınırlı standartlarda mekân alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan binalabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler elan azca maliyeti ve arz kaybının elan azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

 Buna mukabele, bu kapının Yangın Çıkış Kapısı asli amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut hafiflatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

120 zaman dayanikli yangin baplarını panik barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın en mühlik risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, adam boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör altında tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emin olmanızı referans ederiz. 

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Genel amacı insanların binayı muhatara gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri nokta alır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir başkası de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page